Přejít na obsah stránky

Socha z dílny slovenského umělce, který je známý pod pseudonymem ONDREJ 4, bude zdobit areál Staré vodárny na Mánesově ulici v Českých Budějovicích do konce září. Je součástí 10. ročníku akce Umění ve městě.

Bronzová socha je umístěna ve venkovním areálu pod Vodárenskou věží nedaleko jezírka u zemního vodojemu. Původně byla navržena jako fontána pro město Čadca, v Budějovicích je k vidění její druhý, mírně poupravený odlitek. Celá je vytvořena z bronzu a váží okolo 400 kilogramů.

Navíc není jedinou sochou, kterou v areálu Staré vodárny návštěvníci uvidí. Od roku 2015 zde zkrášluje prostředí i hravá vodní fontána autorky Alexandry Koláčkové ČEVAVA, která v těchto horkých dnech osvěžuje své okolí vodní mlhou. Přímo před vstupem na věž lidé najdou další vodní prvek symbolizující koloběh vody.

Vodárenská věž si na léto připravila pro své návštěvníky i další překvapení. Tuto sobotu a neděli se mohou pro nějakou dobu naposledy zúčastnit tradičních komentovaných prohlídek. Již na konci června čeká na milovníky Járy Cimrmana ve věži i sousedním vodojemu zajímavá výstava. Více informací již brzy na www.vodarenskavezcb.cz.

Přejít na navigaci