Přejít na obsah stránky

Bez vody žádná květina nevyroste ani nerozkvete. I to by mohlo být poselství loňského ročníku soutěže Hradec kvete díky Vám! V kategorii provozoven a sídel firem totiž zvítězil areál vodohospodářské společnosti ČEVAK a.s. v Jindřichově Hradci. Výsledky byly vyhlášeny krátce před Vánoci.

ČEVAK do soutěže poslal nejen snímek upraveného přírodního zákoutí, ale i přírodního rozkvetlého trávníku. „Rozhodli jsme se, že tam, kde je to možné, nebudeme trávníky v areálu čistírny zbytečně kosit a necháme je růst. To v létě napomáhá nejen k zadržení vlhkosti v půdě, ale vytváříme tím i životní prostor pro hmyz i drobné živočichy a potravu pro ptáky. Navíc takto přirozené prostředí je plné kvetoucích planých rostlin, nezřídka i léčivek,“ řekla přiblížila motiv vedoucí povozní oblasti Východ Olga Štíchová.

Těší jí, že se místo, které je jiné, než bohatě rozkvetlé předzahrádky nebo balkony, obyvatelům Jindřichova Hradce líbí. O třech nejlepších v každé kategorii totiž rozhodla v hlasování veřejnost, z nich pak komise životního prostředí vybrala absolutního vítěze.

ČEVAK se soutěže zúčastnil poprvé. Finanční odměnu pět tisíc korun, která je s výhrou spojena, věnuje společnost na dobročinné účely. Konkrétně poputují centru Arpida na projekt Campus životních příležitostí.

Přejít na navigaci