Přejít na obsah stránky

Info

Pitná voda z veřejného vodovodu je v lokalitách provozovaných společností ČEVAK a.s. až na výjimky nezávadná a lze ji užívat bez omezení. Preventivně bylo zvýšeno dávkování dezinfekčního prostředku. Více informací .

Do konce pracovního týdne stihnou zaměstnanci odborné firmy nalíčit na potkany v Miroticích, Mirovicích, Čížové, Topělci, Čejeticích, Řepici a Čimelicích. O víkendu pak přijde na řadu město Písek.

Pravidelné hubení hlodavců, především potkanů, začalo dnes (pondělí 23.9.) na Písecku. Deratizace, kterou provozovatel místní vodohospodářské sítě společnost ČEVAK a.s. zajišťuje dvakrát ročně, začala pokládkou nástrah v Protivíně. Do konce pracovního týdne stihnou zaměstnanci odborné firmy nalíčit na potkany také v Miroticích, Mirovicích, Čížové, Topělci, Čejeticích, Řepici a Čimelicích. O víkendu pak přijde na řadu město Písek.

„Celkem budou v těchto lokalitách položeny nástrahy do téměř čtyř set předem vytipovaných míst, z toho zhruba polovina je v Písku, a to například na sídlištích, ale i v historickém centru města,“ informoval vedoucí provozního střediska Písecko Jan Štícha.

Odborná pokládka granulí neohrozí domácí zvířata, nejčastěji se totiž nástrahy dávají do kanalizačních šachet, které nejsou volně dostupné. Přesto by si ale lidé měli dát na své volně pobíhající mazlíčky větší pozor.

Potkan, který může přenášet řadu nebezpečných chorob, se velice snadno množí. Samice rodí mláďata prakticky po celý rok. Jen pravidelnou deratizací se daří držet jejich stav pod kontrolou.

Přejít na navigaci