Přejít na obsah stránky

Jako by právě vyběhla z nedalekého branišovského lesíka. Tak skutečná, jen o dost větší jsou zvířata, která nově zdobí stěny armaturní stanice na okraji sídliště Máj v Českých Budějovicích.

Veverka, ježek, ptáček a žába budou dělat radost zejména dětem hrajícím si na nedalekém dětském hřišti. Ty se také přišly podívat, jak taková streetartová malba vzniká.

„Právě tento objekt nás ke streetartovým malbám v prvopočátku inspiroval. Byl na něm totiž zobrazen bojovník, kterého se některé děti dokonce bály. Proto jsme se rozhodli udělat změnu a objekty pomocí nových graffiti vhodně ladit do prostředí, ve kterém se nacházejí,“ řekl Peter Bolha, provozní ředitel společnosti ČEVAK a.s.

Vodohospodářský objekt na Máji je už třetím v Českých Budějovicích, který se může pyšnit netradičním vzhledem. Zatímco zde jsou v hlavní roli zástupci živočišné říše, čerpací stanici na sídlišti Vltava zdobí motiv čtyř ročních období. Z fasády armaturní stanice na Pražském sídlišti zase vytéká přímo do řeky Vltavy voda ze soustavy potrubí a šoupat, která symbolizuje vodovodní síť v krajském městě. 

Všechny tyto grafiky spojuje symbol vody, která je základní podmínkou života na Zemi. Kolik různých může mít podob a jak se otiskuje do běžných dnů každého z nás, i to kresby ukazují. „Jsem rád, že se podařilo proměnu armaturní stanice na Máji dokončit ještě před prázdninami a dát tak dětem z nedalekých škol i těm, které v okolí bydlí, netradiční odměnu za uplynulý školní rok. Zároveň věřím, že motivy zvířat si oblíbí nejen ony, ale vykouzlí úsměv na tváři i dospělým,“ doplnil náměstek českobudějovického primátora Ivo Moravec.

Přejít na navigaci