Přejít na obsah stránky

Čistírna odpadních vod v Českých Budějovicích se u příležitosti 24. ročníku Světového dne vody opět představí veřejnosti. Den otevřených dveří připravil pro zájemce provozovatel vodovodních a kanalizačních sítí, společnost ČEVAK a.s. na úterý 21. března.

Návštěvníci čistírny budou mít možnost projít se naučnou stezkou charakterizující nejdůležitější činnosti procesu čištění odpadní vody doplněnou odborným výkladem. Čistírnu, která je největší v Jihočeském kraji, ročně navštíví zhruba tisícovka lidí. Přitékají sem odpadní vody nejen z Českých Budějovic, ale i z okolních obcí, jako je například Rudolfov, Hosín, Borek, Dobrá Voda nebo Srubec. Mimo to čistírna zpracovává i odpadní vody z celé řady průmyslových podniků.

Vzhledem k tomu, že objekt čistírny odpadních vod je poměrně daleko od centra města je zajištěna pro zájemce doprava tam a zpět. Autobusy pojedou z Mariánského náměstí vždy v 8.00, 9.30, 11.00, 12.30 a 14.00. To ovšem neznamená, že se zájemci musí vázat jen na dopravní linku. Na čistírnu mohou dorazit po vlastní ose. Prohlídky začínají v návaznosti příjezdu autobusů na čistírnu, tedy v cca 8.15, 9.45, 11.15, 12.30 a 14.15 hodin.

Přejít na navigaci