Přejít na obsah stránky

Info

Pitná voda z veřejného vodovodu je v lokalitách provozovaných společností ČEVAK a.s. až na výjimky nezávadná a lze ji užívat bez omezení. Preventivně bylo zvýšeno dávkování dezinfekčního prostředku. Více informací .

Aktualizováno 16.9. v 8.00. Pitná voda z veřejného vodovodu je ve všech městech a obcích, kde provozuje vodohospodářský majetek společnost ČEVAK a.s., nezávadná, pod pravidelnou kontrolou a lze ji užívat bez omezení a jakýchkoli dodatečných úprav.

V Kaplici bylo dnes (pondělí 16.9.) v 8.00 hodin ráno odvoláno doporučení na převařování pitné vody pro potravinářské účely. Voda ve veřejné vodovodní síti je v naprostém pořádku. 

V části Českého Krumlova Vyšný, kde jsou zdrojem pitné vody prameniště ze svahů pod Kletí, se objevil mechanický zákal. Vodu je možné běžné používat, pro jistotu ji doporučujeme převařit. Před budovou  Českého červeného kříže (Sídliště Vyšný čp. 48) je umístěna cisterna s pitnou vodou.

V obci Jinín na Strakonicku z důvodu zhoršené kvality vody v místních zdrojích lze používat vodu z vodovodu pouze jako užitkovou. Na místě jsou přistaveny cisterny s pitnou vodou.

Kvůli výpadku elektřiny musela být odstavena úpravna vody Hamr, která je zdrojem pitné vody pro Třeboňsko. Vodohospodářům se daří celou oblast zásobovat vodou z Vodárenské soustavy Jižní Čechy bez jakýchkoli dopadů na spotřebitele.

Vodou z Jihočeského vodárenského svazu je od včerejšího odpoledne zásobováno také město Písek.

Kvůli výraznému zvýšení hladin na řekách musely být z preventivních důvodů odstaveny již čtyři desítky čistíren odpadních vod. Jsou to například čistírny v Českých Budějovicích, Sušici, ve Volarech, Českých Velenicích, Trhových Svinech, Borovanech, Protivíně, Nových Hradech nebo v Jarošově nad Nežárkou. Tato opatření jsou nezbytná pro ochranu městského majetku a také proto, aby se čistírny mohly po opadnutí vody vrátit zpět do běžného provozu.


O vývoji situace vás budeme i nadále informovat.

Přejít na navigaci